11 juny2010

L’AJUNTAMENT I EMATSA POSEN EN MARXA UN SISTEMA D’INFORMACIÓ PER GESTIONAR AMB RAPIDESA ELS ABOCAMENTS AL MAR

foto_cowamaL’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona ha posat en marxa un potent sistema d’informació que permet gestionar amb rapidesa les actuacions a realitzar en cas d’abocaments al mar, ja siguin provocats per pluja, per abocaments de depuradores, col•lapses d’estacions de bombeig, etc.

Els objectius del sistema, Cowama, són conèixer en temps real els abocaments realitzats al medi marí, si la qualitat de l’aigua és apta pel bany i predir la seva evolució, alertar a les entitats públiques i donar a conèixer l’estat de les platges als usuaris.

En definitiva, disposa d’un model marí que juntament amb la predicció meteorològica a temps real permet predir l’evolució i el desplaçament d’una possible contaminació a l’aigua del mar. La informació que mostrarà les pantalles és:

  • L’Estat de la platja (bandera, meduses i temperatura).
  • Qualitat de l’aigua en funció de les analítiques d’Ematsa.
  • Predicció meteorològica de cada platja.

Aquest sistema incorpora un potent sistema d’alertes en temps real, al temps que publica automàticament les dades via Web i mitjançant la pantalla electrònica ubicada a la Rambla Nova.

Una altra de les eines del Cowama és la generació automàtica d’informes i gràfics que poden ser usats per realitzar documents que reporten el comportament de la infraestructura gestionada en episodis de pluja, evolució temporal dels abocaments, històrics d’alarmes, etc.